Fusión Flamenca

In 2011/2012 was Tina lid van de flamencogroep "Fusión Flamenca". (Helaas ging de groep in 2012 uit elkaar.)

De groep Fusión Flamenca ging een stap verder dan de traditionele flamenco en gebruikte o.a. invloeden uit Folk, Rock en Jazz om met haar 10 leden en veel temperament een explosieve, verrassende, en avondvullende show met muziek en dans te creëren.

De voorstellingen van Fusión Flamenca werden gekenmerkt door passie en liefde voor flamenco in al haar facetten. De danseressen, vocalisten en muzikanten van Fusión Flamenca vormden een bonte mengeling van maar liefst vijf nationaliteiten.

Fusión Flamenca respecteerde de traditionele wortels van flamenco, maar gaf er een eigen, grensverleggende draai aan. Met hun voorstelling in eigen naam was Fusión Flamenca in 2011 in Nederland op verschillende locaties te zien.

Het voorafgaande seizoen heeft de groep voor het project "Amistad Grupo Flamenco" veel gespeeld in diverse theaters in de Randstad. Zo waren er onder andere optredens in Paradiso en de stadsschouwburg in Schiedam. Daarnaast heeft danseres Karin Dieters, met muzikale steun van de leden van Fusión Flamenca de publieksprijs gewonnen tijdens het Zuid Laren Flamenco Festival. Enkele leden van Fusión Flamenca waren ook te zien als flamenco-orkest in de VPRO serie Bernhard, schavuit van Oranje.